Drukkerij Pietermans start joint-venture met Impreso

Impreso, de sociale werkplaats van Maastricht MTB heeft samen met de Lanakense drukkerij Pietermans een joint-venture opgericht, genaamd Impreso. Die zal al het drukwerk van de sociale werkplaats toegeschoven krijgen. 

Als merk en als rechtspersoon bestaat Impreso BV formeel pas sinds juni 2014. Impreso BV is een joint venture van MTB Holding BV en drukkerij Pietermans te Lanaken. Alhoewel Impreso erg jong is, bestaan de pijlers waarop Impreso gebouwd is, uit ervaren, degelijke en vertrouwde grafische bedrijven. Drukkerij Pietermans, opgericht in 1991 heeft niet alleen een duidelijke positie in de grafische markt, zij beschikt over een ultra modern Heidelberg machinepark voor offset drukwerk.

Het grafisch bedrijf van MTB bestaat sinds beging jaren ’80 en heeft de laatste jaren fors geïnvesteerd in een ultra moderne Canon machinepark voor al het digitale printwerk. Beide bedrijven werken al jaren samen om hun klanten optimaal te bedienen met de combinatie van kwalitatief hoogwaardig offset en digitaal drukwerk. Deze basis vormde dan ook de logische stap naar verdere bedrijfsontwikkeling.

Binnen Impreso worden de activiteiten en de kwaliteit van beide moederbedrijven gecombineerd. De klant kan daardoor voor wat betreft het hele palet aan producten en diensten op één duidelijk aanspreekpunt terugvallen.

De kracht van beide bedrijven vormt voor MTB de schakel tussen mens en werk. Het is MTB’s missie om mensen, welke niet zelfstandig een plek op de arbeidsmarkt kunnen verwerven, naar eigen vermogen te ontwikkelen en te laten werken in zo regulier en duurzaam mogelijke omstandigheden bij zoveel mogelijk reguliere bedrijven. Met Impreso wordt hieraan volledig invulling gegeven. Meer dan 90% van het personeel werkzaam voor Impreso heeft een Wsw- indicatie. Daarnaast worden ook bij drukkerij Pietermans mensen met een Wsw-indicatie van MTB ingezet.

In de verdere ontwikkeling van Impreso zijn inmiddels de voorbereidingen gestart voor de ISO certificeringen van MVO, kwaliteit en milieu.

zie ook www.impreso.nl

Terug naar overzicht

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van acties en nieuwe drukmogelijkheden. Aanmelden nieuwsbrief