Verantwoord en milieubewust

Verfraaiing van onze leefomgeving mag niet ten koste gaan van de leefomgeving in houtleverende landen, waar bossen onherstelbaar worden aangetast. Werken met een FSC®-certificering is voor ons dan ook vanzelfsprekend. 

Alleen FSC®-gecertificeerde bedrijven kunnen FSC®-producten verkopen. Deze producten zijn te herkennen aan de FSC®-claim op de factuur en het FSC®-label op het eindproduct.

zie ook www.ikzoekfsc.be

Papier

Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan, kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Een keuze voor FSC® is een keuze voor het milieu en behoud van bossen. Inspireer ook anderen door voor FSC® te kiezen: laat het bekende FSC®-label zien op uw drukwerk of verpakking. Papierafval wordt bij ons gesorteerd en gerecycled.

Chemieloze CTP

Om offsetdruk te realiseren, zijn platen nodig waarop zowel de tekst als het beeld staat. Bij de productie van deze platen gebruiken wij chemieloze Computer-to-Plate (CtP). Deze chemieloze CtP werkt niet alleen zonder chemicaliën, het systeem gaat ook zuinig om met energie. Een ontwikkel-, was- en gommachine, liters spoelwater: ze zijn allemaal overbodig.

Duurzaam denken en doen

Duurzaam denken, doen en drukken: bij Pietermans werken we met milieuverantwoorde grondstoffen en bio-inkten én maken we gebruik van groene stroom. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzame maatschappij. Meer weten over ons groene hart of op zoek naar meer slimme en milieuvriendelijke oplossingen? Maak een afspraak en kom een kijkje nemen in onze duurzame drukkerij.

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van acties en nieuwe drukmogelijkheden. Aanmelden nieuwsbrief